Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Kvarlevorna efter 39-åriga Minja Kočiš hittades av polis i hennes hem i stadsdelen Crveni Krst i Belgrad i söndags. Kroppen bar tydliga spår av våld och kvinnan hade knivhuggits flera gånger i bröstet.

Serbisk polis har under veckan lyckats binda två män, 30 och 36 år gamla, till brottsplatsen. De greps i onsdags misstänkta för att ha mördat 39-åringen. Hela insatsen filmades av polisen och publicerades på internetsajten Youtube. En av de gripna ska vara en sedan tidigare känd mördare som redan avtjänat ett 15-årigt fängelsestraff för mord.

HBT-rättighetsorganisationen GSA befarar att mordet kan leda till en ökning av trakasserier, hot och våldsdåd riktade mot HBT-personer i Serbien om inte myndigheter reagerar med kraft.

­"Den omfattande intoleransen mot HBT-personer i Serbien får tragiska konsekvenser", skriver GSA i ett pressmeddelande, och fortsätter. "Mordet på Minja Kočiš bör ses som den sista varningen för myndigheterna innan de på allvar börjar slå ner mot homofobin".

Våld, trakasserier och fördomar mot HBT-personer är vanligt i Serbien. Sedan 2001, då huliganer attackerade pride-festivalen i Serbien har HBT-rörelsen levt en undanskymd tillvaro.

Enligt GSA är det vanligt att HBT-personer som utsätts för brott inte vågar göra någon polisanmälan av rädsla för att deras situation ska förvärras ytterligare.