Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Poliser utbildas om hatbrott
NU. Poliser med ledande befattningar i Jönköpings län ska få utbildning om hur man utreder hatbrott mot homo- och bisexuella, trans- och queerpersoner. Initiativet kommer efter att det startades upp ett HBTQ-nätverk för poliser i länet i höstas.

Fler fall av antisemitism i Frankrike
The Local. En nyligen publicerad rapport visar på ett ökat antal antisemitiska incidenter i Frankrike under 2012. Totalt ska det röra sig om 614 antisemitiska incidenter, en ökning med 58 procent jämfört med året dessförinnan. Det mest uppmärksammade fallet var dödsskjutningarna i Toulouse, där tre barn och en rabbi mördades.

Krismöte om Vilks-utställning
Lars Vilks planerar att till sommaren ställa ut sina omdebatterade rondellhundsmålningar i Malmö. Stadens Dialogforum har efter beskedet kallat till akutmöte med representanter för olika religioner för att hantera situationen. Bejzat Becirov, ledare för Islamic center i Malmö, säger dock till TT att han inte förstår varför man ska bli upprörd. Lars Vilks har gjort sig känd för sitt täta umgänge med den internationella antimuslimska miljön. Sedan flera år tillbaka lever han under ständigt hot från radikala islamister. Polisen är inkopplad för att kunna garantera säkerheten i samband med den planerade utställningen.

Ämnen i artikeln