Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var i juli i fjol som 61-åringen på en middag anordnad av en Brukshundsklubb i Västra Götaland var berusad och aggressiv. Enligt vad som framkommer i domen ska 61-åringen i samband med att hans sökt sin fru bland annat kallat henne för "hora". När övriga gäster reagerade på 61-åringen uttalanden om hans hustru blev han våldsam och slog och bet en gäst. Ytterligare två personer drogs in i bråket.

61-åringen medger att han kallat sin fru "hora" och varit aggressiv. Men han menar att det var han som blev överfallen.
– Det är en mycket konstig dom. Man har tydligen inte rätt att försvara sitt liv längre i Sverige. De tog bland annat stryptag på mig och det var därför jag bet, för att få loss armen, säger 61-åringen som menar att det hela rör sig om en hämnd eftersom han tidigare anmält två av dem för att ha sålt hembränd sprit.

61-åringen dömdes för misshandeln till villkorlig dom med samhällstjänst. Han är tidigare dömd, bland annat för hot mot tjänsteman. Enligt 61-åringen så kommer domen att överklagas.
– Även om jag sa fel ord så ska man inte behöva få stryk för det, säger 61-åringen.

I senaste valet kandiderade 61-åringen för Nationaldemokraterna på partiets riksdagslista och var toppnamn på en lista till ett kommunfullmäktige i Västra Götaland.

Ämnen i artikeln