Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

23-årigen döms för att vid tre tillfällen 2013 varit beväpnad med kniv och pepparsprej. Den 16 januari var han beväpnad med två knivar och pepparsprej på en restaurang i Stockholm. Den 23 mars hittade polisen pepparsprej och en kniv i hans bil. Den 6 april var 23-åringen återigen beväpnad med kniv i centrala Stockholm. I förhör har han sagt att han hade kniven för försvara sig mot "rödingar" och "kommunister".

23-åringen döms av Stockholms tingsrätt till 140 dagsböter på 50 kronor vardera för brott mot knivlagen och vapenbrott. Han har även tidigare dömts för bland annat brott mot knivlagen.

23-åringen var en av dem som greps i samband med att nazister från Svenska motståndsrörelsen attackerade en antinazistisk manifestation i Kärrtorp förra året. Han är den andra aktivisten från Svenska motståndsrörelsen, som misstänks för brott i samband med attacken i Kärrtorp, och som senare dömts för vapenbrott och brott mot knivlagen.

Nazistiska Svenska motståndsrörelsen aktivister uppmanas av sin organisation att beväpna sig. Under senare år har flera av organisationens aktivister dömts för att ha burit kniv.