Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I samband med bråket som inträffade i början av februari i år så tog polisen ett beslut om att säga till 25-åringen att lugna ned sig. När en polisman gick fram till honom och lade handen på hans axel för att prata med honom så svarade han med en rak höger, skriver Folket.

Polisen tvingade då ner mannen på marken. En yngre polis skyndade då till för att hjälpa sin kollega. När de satt handfängsel på honom så reste de upp honom mot ett staket. Den omhändertagne klagade då på att han inte fick luft. Polisen lättade då på trycket. 25-åringen knäade då den yngre av poliserna i skrevet. 25-åringen ska sedan ha blivit helt vild, och poliserna fick dra ner honom på knä för att han skulle lugna sig.

25-åringen förnekar allt. Han hävdar att han inte slagit någon. Han säger att polisen brottade ner honom helt utan anledning när han väntade på en taxi. 25-åringen hävdar att polisen antingen hittat på allting eller tagit fel på person. Han menar också att han inte gjort något motstånd när han omhändertogs.