Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Samtliga fyra, däribland ledaren för Nationalsocialistisk Front i Östergötland Jonas Andersson, drog i sista stund tillbaka sina överklaganden till hovrätten. Därmed står tingsrättens dom på sex till nio månaders fängelse mot de fyra linköpingsnazisterna fast.

Bil fullastad med vapen
Det var den 19 november som polisen fick tips om att en grupp nazister förberedde en attack mot meningsmotståndare i Linköping. Tipset visade sig vara korrekt.

I en parkerad bil fann polisen fyra kända nazister. I bilen fann polisen också brandbomber, tårgas, en rånarluva, handskar med fyllning i knogarna, en rundstav, ett knogjärn och en kniv.

Länsledaren för NSF-Östergötland
Den 28 december dömdes de fyra nazisterna för förberedelse till grov misshandel. NSF-ledaren dömdes till sex månaders fängelse men överklagade tillsammans med de andra åtalade till hovrätten.

I överklagan till hovrätten skrev NSF-ledarens via sin advokat Svante Arenius:
"Han kände inte till att hans passagerare hade med sig de föremål som polisen påträffade när bilen stoppades vid hans bostad. Inte heller har han haft kännedom om de planer på konfrontation mellan ungdomsgrupper som omnämns i målet"

Men efter att den första förhandlingen i Göta hovrätt genomförts valde alla fyra att dra tillbaka sina överklaganden. Enligt Corren.se var anledningen till att nazisterna drog tillbaka sina överklaganden att de var oroliga för att få sina fängelsestraff skärpta.