Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Heléne Lööw, Asbjørn Dyrendal, Cas Mudde och Staffan I Lindberg svarar på frågan om det är möjligt att sia om vad coronakrisen kan betyda för extremhögern och demokratin. Dessutom konstaterar Expos Daniels Poohl att coronakrisen har stannat upp den högerextrema framgångsvågen och ställer sig frågan om de kommer att kunna vända krisen till sin fördel?

Dessutom:

Intoleransen i Brasilien

Under president Jair Balsonaros styre och i spåren av covid-19 har den politiska turbulensen i Brasilien ökat. Aktivister oroas nu att landet är på väg att bli en diktatur – en utveckling som högerextrema grupper välkomnar.

Rainbow Muslims

Intervju med Sara Chamsine som har skapat en plattform för hbtqi-muslimers berättelser. Hennes resa dit har kantats av grubblerier och oro för hur omgivningen ska reagera.

IS-kvinnorna

Det brukar hävdas att kvinnorna i IS endast tillåts agera inom hemmets ramar. Det är en ensidig bild som inte speglar deras roll i terrororganisationen.

Nazistförbud

Expo har tittat närmare på några länder som använder lagar för att hindra nazisterna från att organisera sig. Nu kan det även bli verklighet i Sverige.

SD och den etniska nationalismen

Sverigedemokraterna beskrivs ofta som ett högerpopulistiskt parti. Sociologen Jens Rydgren menar dock att det fortfarande är den etniska nationalismen som står i förgrunden.

Och mycket, mycket mer ....

Tidningen finns i butik den 16 juni, teckna en prenumeration här …