Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Ökning av antimuslimska hatbrott i Frankrike
France24. Mellan januari och oktober rapporterades 175 antimuslimska incidenter i Frankrike. Det är en 42-procentig ökning jämfört med samma period förra året. En anledning till ökningen som pekas ut i rapporten är ett tuffare politiskt klimat med hårdare retorik mot muslimer. Även landets burkaförbud och debatten om en nationell identitet lyfts ut som en bidragande orsak.

Judiska studenter attackerades i Frankrike
JTA: Studenter på den judiska högskolan ORT i Montreuil attackerades två gånger på 48 timmar. En liten grupp studenter blev överfallna utanför skolan av sex personer. En person blev så illa slagen att han förlorade flera tänder. Dagen efter attacken blev en 17-årig judisk flicka överfallen på en t-banestation. En gärningsmän hotade att knuffa ut henne på spåret och sa att "så gör de i Gaza".

Två folkpartister avgår efter rasism
Expressen: Två folkpartister i Gnestas kommunfullmäktige, Göran Benedicks och Göran Lundbom har lämnat sina uppdrag efter att de skrivit rasistiska inlägg på sina bloggar. "Afrikaner är knappast särskilt bekanta med europeiska seder och bruk och vill i många avseenden uppenbarligen rasera dessa!" skrev Benedicks. Polisen borde skjuta ner "slödder" som talar "rinkebysvenska", skrev Lundbom. Inläggen har fördömts av Folkpartiet.