Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Det börjar bli hög tid att starta "motståndsgrupper" liknande dem vid 2:a världskriget! Våra länder blir sakta men säkert ockuperade och detta borde skrämma livet ur varje sann demokrat!".

Citatet är hämtat från den populära antimuslimska bloggen Politiskt Inkorrekts kommentarsfält. Kommentaren är publicerad på förmiddagen den 22 juli. Samma dag som Anders Behring Breivik genomförde sina terrordåd. Bloggen är sponsrad av sverigedemokraternas riksdagsledamoten Kent Ekeroth och Expo.se har tidigare rapporterat att Sverigedemokratisk Ungdoms kulturpolitiske talesperson har skrivit på sajten.

Samma dag publiceras en annan kommentar, skriven signaturen av "midde":

"Likt en parasit som lever på sitt värddjur och där värddjuret blir uppätet inifrån ut utan att det märker något, är just islam parasiten som äter oss inifrån och ut. Sakta men säkert bit för bit äter det sig in i samhället. Vi måste gör något innan vi blir uppätna! Men frågan är vad? Det måste på något sätt gå att utrota parasiten".

Vill se sprängdåd mot moské
Kommentarerna är inte på något sätt unika. På den populära bloggen finns en uppsjö kommentarer där det manas till våldsamt motstånd mot det mångkulturella samhället, beslutsfattare och andra personer som betecknas som "politiskt korrekta".

Den 19 april i år föreslår signaturen "VonHruhfr" i en kommentar att :
"Omvärlden borde ställa upp för muslimer att bli fria från tvångsreligionens slaveri. Bränna upp satanversboken koranen och de andra svarta biblarna inom islom och fängsla alla som gör motstånd för deras och andras bästa".

I kommentarsfältet till ett inlägg som handlar om ett bygge av en moské i Skärmholmen utanför Stockholm skriver signaturen "Gandalf420" följande:
"Som gammal Skärholmsbo (dock för många år sen) råkar jag känna till att det finns kulvertar och tunnlar under stället dom ska bygga på... Så min lilla önskning är att någon förvirrad bergsprängare eller så, råkar glömma ett antal hundra kilo sprängämnen just under stället…. Men det är då endast en önskning…. lika seriös som om jag be till gud att detta skulle ske…. Så..trist nog lär det inträffa…..".

Liknande budskap på andra bloggar
Det är inte enbart på Politiskt Korrekt som det uppmuntras till våld. På den antimuslimska bloggen "I mitt Sverige" som drivs av pseudonymen Fröken Sverige, som på sin blogg propagerar för Sverigedemokraterna, finns liknande våldsromantik.

Signaturen "Yxan" skriver i en kommentar till ett inlägg som är publicerat den 31 maj i år: "Dax att ta tillbaka Europa från muslim svinen, kasta ut dom, vill dom inte ut. Ta ihjäl dom".

En kommentar till ett inlägg publicerat den 20 december om att Peter Mangs misstänkt för ett antal skjutningar riktade mot invandrare i Malmö skriver en läsare:
"Jag har lite svårt att se honom som en ensam galning i en galen värld. Han hade gjort bättre nytta om han riktat sitt vapen mot Knäppa Lusen eller hellre Fredde med flinten. Men att det finns en väldigt massa människor som känner en enorm frustration och när reagerar så kallas dessa för galningar?".

"Fredde med flinten" är ett öknamn för statsminister Fredrik Reinfeldt.

"Dödsstraff för landsförrädare"
På bloggen Klartexten! som även den sympatiserar med Sverigedemokraterna och den antimuslimska rörelsen har det också publicerats inlägg om att politiker ska avrättas. Den 18 juli i år publicerades ett inlägg med rubriken "Återinför dödsstraff för landsförräderi!". Bloggaren skriver sedan i sitt inlägg "Då skulle Reinfeldt få sitt rättmätiga straff! Svinet har inget mandat av folket att låta landet massinvandras! "

I ett inlägg på en annan SD-sympatisörs blogg, "Demokratbloggen", från den 5 december 2009 publicerades ett inlägg med rubriken "En död muslim är en död muslim":
"Om inte vi som privatpersoner kommer igång med trakasserier mot muslimer över hela Sverige, och på alla håll i landet, så hinner landsförrädarna med kapitalisternas ekonomi bakom sig, att formera sig till en mycket obehaglig fascistisk kamp mot folket. Det är en kamp som vi ändå inte kommer undan. Förr eller senare angriper vänsterslöddret oss, tillsammans med hitresta och vältränade terrorister".

Rensar bland "dumheterna"
Expo har sökt kontakt med de bloggar som lämnat ut kontaktuppgifter. I skrivande stund har endast Politiskt inkorrekt svarat. Bloggen har vad man kallar kommentarsregler där läsarna bland annat uppmanas vara sakliga och seriösa, att vårda språket och inte framföra hot.

I ett mail skriver en representant för Politiskt inkorrekt att man jobbar med att hålla rent i kommentarsfälten.
- Detta med kommentarer har varit ett stående inslag den senaste tiden. Vi har totalt sju moderatorer varav flertalet är nya sedan bara några veckor tillbaka just för att rensa bland dumheterna, något vi fått mycket skit för och anklagelser att vi själva blivit för "PK" etc.

I ett nytt mail, några minuter senare, skriver samma avsändare:
- Med samma logik som nu används emot oss skulle man kunna säga att självmordsbombaren tagit sitt tankegods från Aftonbladet, Expressen och Expo. Debattklimatet i Sverige är absurt. Viktigt att ha i åtanke i dessa sammanhang är dock att det är Sverige som är såväl Nordens som Europas extrema undantag, knappast resten av världen utanför vårt lilla land. Hur det blev så är en annan diskussion.

Ämnen i artikeln