Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Inlägget har raderats från bloggen, men Sveriges radio P3 har sparat en skärmdump på sajten som visar Thomas Karlsens senaste utspel.

"Det är inte bara i Sverige som vi lycksaliggjorts av den exotiska "kulturberikningen" av zigenare från de forna öststaterna som likt en förtärande gräshoppssvärm översvämmat Europa", stod det i hans blogg.

- Det var mycket omdömeslöst att publicera, vad som är speciellt allvarligt är just den meningen, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Myrin i en kommentar till Expo.


Inte läst igenom det

Erik Myrin framhäver att Thomas Karlsen klistrat in en artikel på sin blogg, och menar att det inte är lika allvarligt som om han skrivit det själv.

- Det är möjligt att han inte läst igenom det så noga, säger Myrin.

Enligt Erik Myrin har det startats en utredning som ska söka svar på om Thomas Karlsen står bakom uttalandet på sin blogg.

Det är inte första gången som Thomas Karlsen utryckt sig nedsättande om invandrare 2010 avslöjade Expo att han skrivit att "Sverige befolkas av människor som präglas av sin aggressiva 'gen'".

Den gången fick han sitta kvar i partiet. Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder kommenterade hans inlägg som en "struntsak" till Dagens Nyheter.

Expo har sökt Thomas Karlsen för en kommentar.