Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Ali Pour skriver i sin artikel att valet av Omar Mustafa till partistyrelsen fått honom att lämna partiet. Mustafa har uppmärksammats för att i egenskap av ordförande för Islamiska förbundet låtit föreläsare som har spridit antisemitism delta på konferenser. På en konferens i påsk deltog Yvonne Ridley, som påståt att "sionister har tentakler överallt" och Azzam Tamimi, som hävdat att "amerikanska politiker är beroende av judiska pengar för att lyckas".

"Det som har hänt är inte något som har hänt för länge sedan när Omar Mustafa var 'ung' och gjorde misstag. Tre dagar efter att 'Muslimska familjedagarna avslutades så öppnades S-kongressen 2013. Det krävs alltför mycket lojalitet, som undertecknad saknar, för att acceptera att en människa förändrats under tre dagar", skriver Ali Pour.

Ali Pour menar att ett parti som "väljer in någon i partistyrelsen, tre dagar innan minglat med antisemiter, står inte upp för alla människors lika värde. Sen kan man vända och vrida på det men fakta är fakta", skriver han.

Men det är inte bara valet av Omar Mustafa som Ali Pour är kritisk till. Han menar att Socialdemokraterna inte markerat tillräckligt tydligt mot de som spridit eller försvarat antisemitism och lyfter upp flera fall.

Han är kritisk till den tidigare Malmöpolitikern Illmar Reepalu blivit ordförande i valberedningen och tar upp uttalandet att sverigedemokrater infiltrerat den judiska församlingen för att på så vis driva sitt muslimhat. Det var "en ren lögn för att smutskasta judar i Malmö", skriver han. Nima Gholam Ali Pour är även kritisk till reaktionerna efter att Malmöpolitikern Adrian Kaba i tidningen Tro och Politik förra året beskrev den antimuslimska Counterjihad-rörelsen för "en judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning".

"Broderskapsrörelsens ordförande Peter Weiderud kallade det en olycklig formulering och försäkrade att det var ett pojkstreck", skriver Ali Pour.

Artikeln avslutas:

"Att Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna. 'Alla ska med', men inte judarna! Det går inte att bortse från accepterandet av antisemitiska tendenser inom partiet.