Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Bloggen Politiskt inkorrekt upphör efter tre års verksamhet. Sajten har under dessa år vuxit till en av Sveriges mest besökta politiska bloggar. Politiskt inkorrekt beskriver sig som politiskt oberoende, men har hela tiden varit Sverigedemokraterna närstående. Bland annat har riksdagsledamoten Kent Ekeroth upplåtit ett konto till sajten och SD-politikern Chang Frick har suttit i dess redaktion.

Det fanns dessutom under en period en direktlänk mellan utvalda personer på Sverigedemokraternas riksdagskansli och Politiskt inkorrekt i form av en mejladress.

Innehållet på bloggen är ofta anti-muslimskt och människor har hängts ut med personuppgifter. Samtidigt har redaktionen bakom Politiskt inkorrekt hållit sig anonyma och skrivit under pseudonym.

Under senare tid har sajtens arbete allt mer kommit att granskas av medier. På Politiskt inkorrekt uppges tidsbrist ligga bakom beslutet att lägga ned bloggen. Enligt vad som meddelats så kommer verksamheten helt och hållet att upphöra i slutet av denna vecka.

Ämnen i artikeln