Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Enligt Expos utsända har några motdemonstranter körts iväg från platsen i ambulans. Sveriges Radios Ekoredaktion rapporterar att flera motdemonstranter skadats i sammandrabbningar med polisen.

Enligt uppgift från flera håll ägde sammanstötningen rum då en grupp aktivister konfronterade polisen vid pendeltågstationen och försökte ta sig igenom avspärrningarna.

Två antirasister har under eftermiddagen gripits för förberedelse till grov misshandel och vid 17.30-tiden fanns fortfarande ett mindre grupp motdemonstranter kvar vid Rönninge torg.

ENLIGT POLISEN HAR flera av de antirasistiska demonstranterna skadats av stenar, medan andra skadats då polisen rensade en gångtunnel i anslutning till pendeltågsstationen.

Motdemonstranter blev slagna med batonger då polisen rensade en gångtunnel i anslutning till pendeltågsstationen. Demonstranter uppger att polisen gick hårt fram.

– Min sambo ringde just från Södertälje sjukhus. Han har fått batongslag i huvudet och ska sys, uppger en flickvän till en antirasistisk demonstrant till Expo.

ENLIGT NÄTVERKET MOT rasism uppstod bråket då den antirasistiska demonstrationen upplöstes och deltagarna skulle ta sig från platsen och det visade sig att polisen hade blockerat gångtunneln och låst ingången till perrongen.

Polisen stängde entréerna till pendeltågsstationen där nazister just anlände för att hålla rasister och antirasister åtskilda.

ENLIGT EXPOS RÄKNING HAR uppemot 2000 nazister anslutit till Salemmarschen i år, att jämföra med 1400 vid fjolårets marsch. Det innebär att Salem fortsätter att vara den viktigaste nationella manifestationen i Sverige och att dess betydelse fortsätter att öka.

Under hela eftermiddagen har nazister och nationella samlats i centrala delar av Stockholm men samlingen tycks också präglas av förvirring.

– Det finns inga klara besked om vad som händer, klagade Rickard Ekman, presstalesman för Nationaldemokraterna. Polisen har stängt av huvudingången vid Rönninge station och nu blir vi tvungna att hoppa över ett stängsel för att komma fram.

Rapporter från pendeltåget uppgav tidigare under eftermiddagen att flera av de nationella demonstranterna var maskerade och beväpnade med batonger som är uppstuckna i jackärmarna.

En av Expos medarbetare träffade tyska nazister som anslutit till Salemmarschen. Enligt tyskarna själva har drygt 100 nazister kommit upp från Hamburg och Dortmund.

Ämnen i artikeln