Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Frankrike stänger ner ambassader
DN: Den franska satirtidningen Charlie Hebdos publicerade på onsdagen karikatyrteckningar av profeten Muhammed, trots protester från staten. Utrikesministern Laurent Fabius frågar sig i ett uttalande om det är relevant eller förvärra situationen efter alla protester som utbrutit efter den antimuslimska filmen Innocence of muslims. På grund av publiceringen kommer Frankrike att på fredag stänga ambassader och skolor i 20 olika länder.

Tysk nazist utvisas till fängelse i Tyskland
AP: En 54-årig nazist som dömts för hatbrott och flera andra brott har gripits i Portugal. 54-åringen dömdes 2005 men lyckades fly från straffet. I april greps han i Portugal. 54-åringen har varit aktiv i det numer nedlagda Folkets parti, som var känt för att förneka Förintelsen och sprida högerextrem propaganda.

Högerextremister demonstrerar mot slakthus
Skegness Standard: Den engelska högerextrema gruppen National Front samlade ett 50-tal för att demonstrera mot halal kött. Demonstranterna krävde att muslimer skulle "återvända dit de kom ifrån". Lokalbefolkning har uttryckt en stolthet över att så få högerextremister dök upp.