Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Riksdagsledamoten Richard Jomshof säger till Sydsvenskan att huvudmannen bakom tidningen, Tryckfrihetssällskapet, står nära Sverigedemokraterna både ideologiskt och personligt. Bakom tidningen står Ingrid Carlqvist som hyllat English Defence League och varit beredd att samarbeta med nationaldemokrater. I tidningen sprids framförallt rasism mot islam men även mot andra minoritetsgrupper.

Tidningen Dispatch International är en integrerad del i den så kallade counterjihad-rörelsen. När Ingrid Carlqvist dök upp på ett antimuslimskt möte i New York den 11 september och presenterade tidningen möttes hon av applåder av talare och publik. På mötet liknades muslimer vid "råttor". Den våldsamma engelska organisationen English Defence Leagues ledare Stephen Lennon som sitter häktad misstänkt för bland annat ha misshandlat en imam hyllades som hjälte.

Ingrid Carlqvist har själv skrivit hyllande artiklar om English Defence League på tryckfrihetssällskapets sajt och på Twitter kallat Lennon för en frihetshjälte.

Tryckfrihetssällskapet facebooksida har blivit en samlingsplats för rasister. Där möts alltifrån antimuslimer till nazister. I april fick Carlqvist frågan av en då ledande nationaldemokrat, numera aktiv i nazistiska Svenskarnas parti, om de inte "trots stor distans mellan åsikter och politiska ståndpunkter kan agera med enad front gentemot de som kollektivt klumpar ihop oss som rättshaverister". Carlqvist svarade då att det inte är någon dum idé att göra en gemensam manifestation för det fria ordet.

Carlqvist kopplar ofta ihop invandrare med olika typer av brott. Bland annat våldtäkt.

"Och för varje år som går stiger antalet anmälda våldtäkter […] Men vi ska fortsätta att utan urskiljning ta in våldsamma och kvinnoföraktande män från länder från Afghanistan och låtsas att de blir precis likadana som vi i samma ögonblick de sätter sin fot på svensk mark", skrev hon på tryckfrihetssällskapets facebook-sida.

Tidningen Dispatch International startades i år av Ingrid Carlqvist och det danska tryckfrihetssällskapets grundare Lars Hedegaard. Den har ägnats sig åt att "räkna ut" hur många i Sverige som är muslimer, de påstår att de räknat namn som "låter muslimska". Budskapet är tydligt: muslimer är ett hot mot Skandinavien. Ett budskap som också pumpas ut på de möten som Tryckfrihetssällskapet har haft.

I Dispatch International som Sverigedemokraterna sprider till sina medlemmar och som den ledande sverigedemokratern Richard Jomshof uppger står nära partiets värderingar, kan man läsa följande:

"den massiva invandringen av lågintelligenta från syd till nord förklarar varför Europa och USA blir dummare för varje dag" (Helmuth Nyborg,Dispatch International 29 september 2012)

"Genom den massiva invandringen av människor med betydligt lägre IQ rasar våra länder i rask takt ner mot den gräns där demokratin inte längre går att upprätthålla"(Helmuth Nyborg, Dispatch International 29 september 2012)

"Trots att muslimer i många avseenden uppvisar beteenden som särskiljer dem från såväl de europeiska ländernas ursprungsbefolkningar som andra invandrargrupper" (Ingrid Carlqvist, Lars Hedegaard, Dispatch International #1 2012)

"Vi betraktar islam som den farligaste utmaning som drabbat Norden och Västvärlden sedan demokratierna lyckades krossa nazismen och fascismen och tvinga det tjugonde århundradets tredje stora totalitära ideologi, kommunismen, på defensiven." (Lars Hedegaard, Dispatch International #1 2012)

"Islam är farlig och har medfört oöverskådligt elände varhelst den dragit fram. Därför är motstånd mot denna krigsherreideologi ett sundhetstecken och en plikt för varje frisinnad och demokratiskt tänkande människa". (Lars Hedegaard, Dispatch International #1 2012)

"mångkulturen är både farlig och ondskefull. Om den inte stoppas snart är den fullt kapabel att förgöra Västvärldens befolkningar." (Paul Weston, Dispatch International #1 2012)

"Vi kan inte göra mycket åt befolkningsutvecklingen, men vi kan åtminstone exponera mångkulturen som den totalitära, rasistiska och folkmordiska ideologi den är. Först när en majoritet av väljarna har förstått detta, kan vi börja arbeta för att återföra den västerländska civilisationen till sin förlorade plats." (Paul Weston, Dispatch International #1 2012)