Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den antirasistiska webbsajten Interasistmen.se har granskat vad Sven-Erik Karlsson skrivit på den invandrarfientliga sajten Avpixlat och dess föregångare Politiskt inkorrekt. I material som Expo.se har tagit del av framgår det att Sven-Erik Karlsson flera gånger skrivit om terrordådet i Norge. För ett par månader sedan skrev han i Avpixlats kommentarsfält:

"Varför kan inte Sverige ge asyl till Breivik? Vi låter ju Saddam Husseins general Muhammed Al-Hashimi få PUT, hur många har han tagit livet av månntro? Argumentet människors lika värde gäller bara ibland".

I en annan kommentar på sajten kritiserar Karlsson sorgemanifestation som hölls i Oslo efter Breiviks terrordåd.

"På ett torg i Oslo har 40 000 godhetsapostlar visat sitt hat mot en ensam kille som satt sej in i faran med islam vilket gjorde att de slog över för honom och därmed begick han det hemska brottet på Utöya! Hur länge skall drevet gå, jag tar honom inte i försvar men att hålla på som det gör är heller inte rätt".

När Expo kontaktar Sven-Erik Karlsson står han för vad han skrivit.

– Som jag fattar det har Breivik läst om hur det kan bli med islam och det blev ju för mycket för honom. Jag anser att det han gjorde var hemskt, men vem som helst kan göra det om man läser om kvinnoförtrycket. Det är inte konstigt att det slår över då, säger Karlsson till Expo.se

Karlsson vill inte kommentera sina uttalanden vidare till Expo.se, men han bekräftar att det är han som skrivit kommentarerna.

– Jag vill inte prata om det här. För jag har det inte det skrivet framför mig och då vill jag inte snacka vidare.

Kommer du inte ihåg att du skrivit det här?

- Jag kommer ihåg att jag skrivit det naturligtvis, jag har ett bra minne. Men jag kan inte ordagrant redogöra för det, säger han.

Det är inte bara Breivik som Sven Erik Karlsson debatterat om på internet. Han ondgör sig även för att "invandrare" får jobb som programledare.

"Jag blir så f-------d (sic), när man slår på TV-en så är det en ickesvensk som leder programmet, har vi inga svenskar som vill jobba som programledare eller är det smygislamiseringen som pågår? Svensk television, då borde det också vara svenska programledare som ska gälla!", skrev Karlsson för nästan ett år sedan på den numera nedlagda sajten Politiskt inkorrekt.

I ett annat inlägg på samma sajt, ett halvår senare skrev han på Avpixlat:

"Bort med alla utlänningar i SVT och TV4 och andra kanaler, vi svenskar som är svenskar sen kanske 500år tillbaka i tiden borde få bestämma över vårt eget fosterland! Allt annat är mök."

Sven-Erik Karlsson satt fram till 2011 i Högsbys kommunfullmäktige. Då han lämnade sin plats på grund av en hörselskada.

Det är inte första gången Sven-Erik Karlsson hamnar i blåsväder. I kommunfullmäktige väckte han 2009 uppmärksamhet efter att han på Thoralf Alfssons blogg, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, skrev att flera kända politiker och opinionsbildare med invandrarbakgrund ska utvisas från Sverige när partiet kommer till makten. 2004 var Karlsson medlem i Nationaldemokraterna.