Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Hörde om bojkott av vissa tidningars annonsörer. Tryckte det var en jättebra idé, verkligen värt att pröva. Nu skulle Bonnier och David Baas få känna på lite blankt stål. Inget svider som uteblivna annonsörer", skriver Stenkvist på sin Facebook sida.

David Baas är en av Expressen-journalisterna som ligger bakom det uppmärksammade avslöjandet om sverigedemokraterna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling.

Expressen har tidigare rapporterat om bojkotten som Stenkvist ansluter sig till. Det är den högerextrema sajten Fria Tider som tagit initiativet till kampanjen. Det har även startat ett upprop på Facebook där det uppmanas till bojkott. Expressen skriver att deras annonsörer fått flera mejl av sympatisörer till Sverigedemokraterna som uppmanar annonsörerna att bojkotta tidningen.

Sverigedemokraterna pressekreterare Eric Myrin har sagt att partiet inte har något att göra med initiativet och att det inte berör partiet. Ordföranden i Stockholms län är inte av samma åsikt. Han vill till och med utöka bojkotten från att bara gälla Expressens annonsörer till att gälla flera tidningar. Han kallar dessutom Expressens källa för en "partiförrädare".

"Expressen har ju köpt filmen av partiförrädaren, DN har hängt på värre än någon annan tidning, har ju samma ägare. Så är det någon som har länken till bojkotts-sidan. Så gäller bojkotten... AFTONBLADET!!!! En sak… Kan vi inte använda mer än två hjärnceller, då kommer vi att förlora det här kriget."

Robert Stenkvist är fåordig till Expo idag.

– Allt är ett missförstånd, jag befattar mig inte med sånt. Det här är ju löjligt, säger Stenkvist innan han avbryter samtalet.