Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

SD-politikern som har en hög position i en lokal partistyrelse i Skåne polisanmäldes i november förra året. Han ska ha skrikit "Jag hoppas att jag träffar på dig utan uniform, då kommer jag att slå dig sönder och samman," till en parkeringsvakt. I samband med att han fått en parkeringsbot för att parkerat på en gångbana.

Den 34-årige mannen kunde identifieras genom sin firmabil och efter signalement från anmälaren. Ärendet utreds fortfarande av Malmöpolisen, som inte vill kommentera saken.

Styrelseordföranden i mannens kommunförening uppger att han inte känner till anklagelserna som riktas mot mannen.

– Det här kommer som en fullständig överraskning. Jag kan inte säga något om det här förrän jag har pratat med honom, säger han till Expo Idag.

34-åringen förekommer 18 gånger i belastningsregistret. Bland annat är han dömd för två fall av olovligt förfogande. Vid två tillfällen, 2010 och 2011, sålde han under falskt namn mobiltelefoner på annonssajten Blocket, telefoner han sedan inte levererade. Han struntade i att betala tillbaka pengarna till sammanlagt sex köpare. För detta dömdes han till villkorlig dom och böter.

Han är även dömd för förskingring. 2002 dömdes mannen för att ha stulit försändelser och paket till ett värde av upp till 30 000 kronor, varor han egentligen skulle ha levererat med sin budbil. Domen blev dagsböter och skyddstillsyn. Han är också dömd för bland annat bedrägeri och olovlig körning.

Ordföranden i mannens kommunförening anser att de tidigare förseelserna är utagerade och att de inte spelar någon roll för mannens position i föreningen.

– Han har inte på något sätt försökt dölja det. Vi har tagit det beslutet att det inte ska ligga honom i fatet. Det har vi pratat rätt mycket om, säger han.

Sd:aren är relativt ny i politiken, men har redan nått en hög position i en skånsk kommun. Han engagerade sig i SD förra året och har i intervjuer sagt sig satsa på en riksdagsplats 2014.

Expo Idag har sökt 34-åringen för en kommentar.

UPPDATERING:

34-åringen kontaktade Expo Idag efter att artikeln publicerades. Han bestrider skuld och säger att han ännu inte varit på förhör angående brottet han anklagats för.

– Jag har varit i en kontrovers med en parkeringsvakt i november, det stämmer. Men det stämmer inte att jag sade de orden. Jag minns inte riktigt vad jag sa, men jag sa inte det. Jag hotade henne inte. Allt det här gamla du har skrivit har jag redan gått ut och varit öppen med innan jag började med politiken. Jag har ingenting att dölja från mitt gamla jag. Jag är öppen med det, även misstagen, som jag försöker lära av, säger han.

Ämnen i artikeln