Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Ett sånt 'gäng' som rör om i grytorna borde finnas i alla sveriges 290 kommuner, det är ju helt uppenbart att det har gått för långt med invasionsindustrin i Sverige, allt för många skor sej på invandringen", skrev Karlsson i anslutning till en artikel på den främlingsfientliga sajten Avpixplat. Det rapporterar den antirasistiska sajten Interasistmen.

Artikeln som Karlsson skrivit en kommentar till handlade om situationen i Forserum, där Somalier vittnat om att de sedan 2010 utsatts för trakasserier. Under sommar har situationen förvärrats. Den somaliska föreningens lokaler har vandaliserats. En person har omotiverat misshandlats och barn har mötts av rasistiska tillmälen på väg till skolan. Det har gått så långt att somalier varit rädda för att skicka sina barn till skolan och den somaliska föreningen har uppmanat somalier att flytta från kommunen.

Ett hundratal somalier har enligt Aftonbladet lämnat kommunen. Om dessa skriver Karlsson:

"Vilken kommun har blivit berikad med dom 100 som flyttat från Forserum kan man undra!".

Sven-Erik Karlsson lägger på luren när Expo Idag kontaktar honom. Till Interasistmen bekräftar han dock att det är han som ligger bakom kommentarerna. Han säger att han inte menar att han vill ha gäng som trakasserar somalier i varje kommunen. När han får frågan vad han egentligen menar, svarar han:

"Ja det är ju så här att vi sverigedemokrater är ju emot den här fantastiska invandringen som man tror är så bra. Så det måste ju vara några som ställer upp och är emot det."

Det är inte första gången som Karlssons sätt att uttrycka sig uppmärksammats. För ett par månader sedan skrev han på Avpixlat att Anders Behring Breivik borde få asyl i Sverige. Han ondgjorde sig även över den stora sorgemanifestation som hölls i Oslo i samband med att rättegången mot Breivik inleddes. Karlsson krävde också att alla utlänningar skulle sparkas från tv-kanalerna.

"Bort med alla utlänningar i SVT och TV4 och andra kanaler, vi svenskar som är svenskar sen kanske 500 år tillbaka i tiden borde få bestämma över vårt eget fosterland", skrev han.

Trots de kontroversiella kommentarerna och den uppmärksamhet de rönte så sitter Karlsson kvar som suppleant i Sverigedemokraternas lokala styrelse i Högsby.

– Jag får nog ta tag i det här. Jag får kalla till ett möte helt enkelt. Jag talat med honom tidigare, men vi har inte tagit ställning. Jag har dock sagt till honom att jag tycker att det varit lite olyckligt att han uttryckt sig så hårt, säger Berndt Limegård, vice ordförande för lokala partistyrelsen i Högsby, till Expo Idag.

Enligt Limegård så tar partiet avstånd från Sven-Erik Karlssons sätt att uttrycka sig.

– Detta får han stå för själv. Jag tror han är lite för snabb med sin dator. Han tänker väl inte igenom det han skriver, men vi får ta upp detta på vårt närmaste möte. Vi tar fullständigt avstånd från sådana uttalanden, säger Limegård.