Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"Funderar över varför det nästan ständigt är krig och hemskheter i vissa delar i världen och väldigt sällan i andra. Teorier någon", skrev Ekvall på Twitter den 22 augusti.

En twitteranvändare spekulerar: "Ja, det är fullständigt oacceptabelt. Snart är hela Mellanöstern en krigzon utan förbarmande. Vad är det för människor?"

En före detta sverigedemokrat svarar "kan det vara något i modersmjölken?".

Ekvall skriver då: "Snarare genetiskt tror jag".

Det är den antirasistiska sajten Inte rasist men som uppmärksammat twitterkonversationen. Ekvall som bland annat sitter i kommunrevisionen i Landskrona gick över till Sverigedemokraterna från Moderaterna i början av året.

Expo Idag att sökt Lars Ekvall för en kommentar, men har inte lyckats nå honom. Sverigedemokraternas ordförande i Landskrona Stefan Olsson vill inte uttala sig om hur han ser på sin nya partikollega.

– Det med genetiskt och så vidare kan du nog ta med Lars Ekvall. Han har nog en väldigt god förklaring till det förstår du, säger Olsson innan han avslutar samtalet.

Så sent som på torsdagen anslöt sig moderaten Olov Stråmark i Landskrona sig till Sverigedemokraterna. Han är ersättare i kommunfullmäktige och sitter som nämndeman. Stråmark uppger att han kommer att avsäga sig sina uppdrag som ledamot i räddningsnämnden och ersättare i stadsbyggnadsnämnden, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Ämnen i artikeln