Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det är på Facebook som Maddelen Larsson, ledamot i Västra Götalandsregionen och i Falköpings kommunfullmäktige samt ordförande för SD Falköping, anklagar riksdagsledamoten Anders Forsberg för att ha förskingrat pengar från Skaraborgsdistriktet.

"En riksdagsledamot som även är kassör i vårt distrikt har tillskansat sig åtskilliga kronor under en längre period.", skriver hon och uppger att hon har påtalat detta till Sverigedemokraterna centralt, men de har inte agerat.

"Egentligen borde vi polisanmäla men partiet ville att vi skulle avstå och låta dem utreda frågan först. Självklart finns det papper på allt så det inte är några tomma anklagelser. För att inte skada partiet så har jag varit tyst om detta utåt men självklart kritiserat internt."

Maddelen Larsson säger till Expo att hon valt att gå ut efter att en "kampanj" inletts mot henne och att hon nu stoppats från att vara med på en julfest med motiveringen att Anders Forsberg ska ha känt sig hotad av henne.

– Vi har blivit tillsagda att låta konflikten vara och att säkerhetsavdelningen ska hantera detta så att det inte bli mer infekterat än vad det är. Men till slut får man nog. Nu har det bedrivits en kampanj mot mig och jag har smutskastats i andra kommunföreningar, säger Larsson.

– Det jag har sett i bokföringen är att runt 25 000 betalats ut i arvoden och annat, det kan vara mer. Han har tagit ut arvoden utan att någon annan godkänt det och dessutom har hans företag fakturerat distriktet för olika kostnader. Ingen har haft koll på vad han gjort.

Enligt Larsson kontaktades Sverigedemokraternas partiledning, bland dem partisekreteraren Richard Jomshof, efter att Anders Forsberg inför det senaste årsmötet ska ha vägrat att låta revisorer granska hans bokföring.

– Jag har bara hört att vi ska avvakta och inte gå vidare, säger Larsson om partiets respons.

Anders Forsberg som är landsbygdspolitisk talesman för Sverigedemokraterna vill inte ge några närmare kommentarer om anklagelserna.

– Jag kommenterar inte överhuvudtaget i enskilda ärenden

Detta är inget enskilt ärende, det handlar om dig. Hon säger att du fakturerat dig själv och skrivit under arvoden till dig själv utan någon annans godkännande?

– Jag kommenterar inte.

Är du skyldig till detta?

– Nej, det tror jag inte. Vi hanterar detta inom partiet och jag väljer att inte kommentera mer.

Ämnen i artikeln