Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

"För mig är det jag ser ingen större nyhet, men jag vet att det finns många som ännu inte förstår vilken fara islam(ismen) utgör för inte bara Västvärlden, utan för hela världen, ett hot långt värre än såväl nationalsocialism som kommunism. Jag vet att det finns många som låter sig luras av medias och övriga partiers lögner om islam", skriver Jomshof.

Till Expo.se säger Jomshof att nazism eller kommunism inte längre utgör ett hot mot stater. Något som han hävdar att islam gör. Men Jomshof uttrycker även att islam som "ideologi" är värre än den nazistiska.

– Den har en religiös aspekt, det är inte bara en politisk rörelse, utan det är också en religion. Det gör den betydligt farligare, säger han.

Är vi i en situation i Sverige där muslimer planerar att bygga upp koncentrationsläger och begå ett folkmord?

– Jag ser framför allt hotet mot det sekulära samhället, demokratin och jämställdheten i västvärlden. Det är där hotet ligger, säger Jomshof.

Richard Jomshofs blogginlägg bygger på en dokumentärfilm om det Muslimska Brödraskapet. Men Jomshof menar att islam är ett problem i grunden "enda tills den genomgår en upplysning så som kristendomen har gjort".

– Det klart det är ett problem om man ser grundaren Muhammed som en förebild. Problemet är att människor, inte bara imamer utan även många vanliga muslimer menar att Muhammed var ett föredöme. Det kan inte jag förstå, jag skulle bli lika provocerad om någon sa till mig att Pol Pot var ett föredöme. Det är klart jag blir provocerad, det blir väl alla sunda normala människor. Muhammed var en simpel krigsherre.

Richard Jomshof är inte ensam i Sverigedemokraterna om att beskriva islam och muslimer som ett hot mot västvärlden. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson beskrev i Ekots lördagsintervju muslimer som "kulturbärare" och ett hot mot den svenska kulturen och samhället. För Åkesson handlar det om en "ödesfråga".

Kort efter Breiviks terrordåd förra sommaren hamnade Jomshof i blåsväder efter att han angivit det mångkulturella samhället som en anledning till Breiviks terrordåd.

"Ett splittrat mångkulturellt samhälle fungerar inte utan ett samhälle måste bygga på gemenskap. Jag tror att det är en viktig förklaring. Grupper ställs mot grupper, sa Richard Jomshof till Blekinge Läns tidning.