Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Kritiken riktar sig främst mot ordföranden Jens Leanderson som enligt revisorn Alf Grevhagen hanterat inköp så bristfälligt att de anses vara "mycket allvarliga brister, i klassen tjänstefel", enligt uppgifter som tidningen Helsingborgs Dagblad fått ta del av. Vidare kritiseras Leandersson för att på eget bevåg ha ändrat i förslagen till valsedlar. Personer som ifrågasatt honom ska ha flyttads ned på listan.

Beslutet att Alf Grevhagen skulle granska syddistriktets ekonomiska redovisning togs från den centrala partiledningen efter att de fått signaler om att det fanns problem inom administrationen. Men trots kritiken säger partikassören Per Björklund till Helsingborgs Dagblad att hans förtroende för styrelsen i syd är orubbat.

Jens Leandersson tillbakavisar uppgifterna i rapporten och menar att revisorn fått allt om bakfoten och att revisionsberättelsen är en del av en intern maktstrid i partiet. Grevhagen menar dock att allt i hans rapport är väl underbyggt och att det finns dokumentation som styrker allt som framläggs.

Ämnen i artikeln