Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var efter att Erik Almqvist inte släppts in på Stureplankrogens vip-avdelning som tumult uppstod med vakterna. Men uppgifterna om vad som skedde går helt isär. Vakterna polisanmälde Almqvist för att ha attackerat dem. En av vakterna menar att fått minst tre örfilar samtidigt som han kallades för "blattedjävel" två gånger, uppger Metro, som har tagit del av polisanmälan. Erik Almqvist hävdar i sin tur att vakterna hoppade på honom när han ville bli insläppt och har polisanmält dem. Det finns minst ett utomstående vittne som ska ha sett händelsen.

Almqvist har även polisanmält Stureplanskompaniets marknadschef, Johan Rydevärn för förtal eftersom att Rydevärn i Svenska Dagbladet beskrivit Almqvist som "ytterst aggressiv" i samband med bråket.

Ett par dagar efter krogbråket lade Erik Almqvist upp en av vakternas personuppgifter och kreditupplysningar på sitt Facebook-konto. Uthängningen kan vara ett brott mot personuppgiftslagen om det anses att uppgifterna inte spridits i journalistiskt syfte eller att de spridits i ett privatsammanhang. Han kommenterar även uppgifter om vaktens betalningsanmärkningar i inlägget, rapporterar Nyheter24.

Till Expo.se säger Erik Almqvist att han delade med sig av uppgifterna om vakten till en utvald skara vänner. De låg bara upplagda max en timme, säger han. På frågan om vaktens ekonomi har någon relevans i anknytning till krogbråket, svarar Erik Almqvist:
- Jag skulle inte säga att det har något med saken att göra rent rättsligt, men när jag pratar med mina närmsta vänner som varit inblandade, så är det något som stärker bilden av att han är ett rötägg.

Ämnen i artikeln