Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var på onsdagen Expo Idag avslöjade att Sverigedemokraterna i Hallands ordförande startat en personvalskampanj i Kungsbacka där han beskriver lokalavdelningen i kommunen som "liberaler och flyktingkramare". Brynielsson som sedan valet 2010 representerat partiet i Kungsbackas kommunfullmäktige står först på plats 13 på kommunvalsedeln.

–Thord är inte aktiv i Kungsbacka längre. Han lägger sin tid på Hallandsdistriktet där han är ordförande, säger Carita Boulwén.

Har du förtroende för Thord Brynielsson?

–Nej, säger Boulwén.

Carita Boulwén vill inte svara på huruvida Kungsbackaavdelningen kommer att kunna samarbeta med Hallandistriktet i framtiden.

Kommer ni kunna samarbeta med Brynielsson om han skulle lyckas med sin personvalskampanj och komma in i kommunfullmäktige?

– Det återstår att se, säger hon.

Sverigedemokraterna i Kungsbacka kommer nu att kontakta partistyrelsen angående Thord Brynielssons kampanj.

I valet 2010 fick Sverigedemokraterna tre mandat i Kungsbacka. Idag är det endast Thord Brynielsson som företräder partiet i kommunfullmäktige då den ene fullmäktigeledamoten har blivit utesluten ur partiet och den andre kort där på lämnade Sverigedemokraterna efter en uppmärksammad rasistisk kampanj mot ett flyktigboende i Frillesås som ledde till starka reaktioner från lokalbefolkningen.

Ämnen i artikeln