Går det att dra lärdomar av terror och barnamord?

Det är fem år sedan terrordådet på Utöya. Ett terrordåd eller ett politiskt motiverat massmord om ni så vill. Det kommer skrivas mycket om Utöya idag för att hedra offren. Det hoppas jag i alla fall. Av antirasister, antinationalister, antifascister, demokrater, socialister, feminister, arbetarrörelseaktiva och vänner.

Överdriven underskattning av fascismen

Analys Alex Bengtsson. Sverigedemokraterna kan inte beskrivas som ett parti i förändring samtidigt som rasismen, demokratihatet och våldsretoriken sprids dagligen av partiets politiker. Det är häpnadsväckande att någon som är demokrat går på myten om att Sverigedemokraterna har liberaliserats.

John Bouvin gör comeback i extremhögern

John Bouvin, före detta riksdagsledamot och partiledare för det tidigare riksdagspartiet Ny Demokrati, kommer att tala på ett högerextremt möte i Kungsbacka på lördag.

School killer showed far-right sympathies on social media

Far-right sympathies. The 21-year-old male suspected of assaulting pupils and teachers at a school in Trollhättan, Sweden today had expressed clear far-right sympathies on social media, Expo can reveal.

Skolmördaren visade högerextrema sympatier på sociala medier

Gillat högerextremt material. Den 21-åriga mannen som i dag misstänks ha gått till attack mot elever och lärare på en skola i Trollhättan har i sociala medier visat tydliga högerextrema sympatier. Det kan Expo avslöja.

Sverigedemokratisk atomvinter

Analys: Alex Bengtsson. SDU:s ledning och en mängd företrädare riskerar att uteslutas ur SD. Processen för tankarna till massuteslutningarna som resulterade i att ND bildades.

Etnonationalismens återtåg

Etnonationalisterna i Sverigedemokraterna har kraftigt flyttat fram sina positioner. Det går inte att tolka William Hahnes jordskredsseger på Sverigedemokraterna Stockholms årsmöte på annat sätt.

SD-ledningen har tappat kontrollen

Analys: Alex Bengtsson. Konflikten i Sverigedemokraterna i Stockholm där ungdomsförbundets vice ordförande William Hahne nu kandiderar till ordförandeposten blottlägger partiledningens problem med att nå ut till partiets gräsrötter och sympatisörer.

Lär känna SD:s nya partisekreterare

Han blir partisekreterare. Det var det mångkulturella samhället som skapade terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik. Islam är det största hotet någonsin, långt värre än nazismen. De övriga partierna i riksdagen lever i ett LSD-rus. Välkommen till sverigedemokraternas nya partisekreterare Richard Jomshofs värld.

Ställ er inte vid rasismens historiska skampåle

Rör inte människovärdet. Sverigedemokraterna vill att extravalet ska uppfattas som en folkomröstning om flykting och anhöriginvandringen. Det vilar nu ett så väl historiskt som gigantiskt ansvar på de demokratiska partierna att stå upp för sin politik och respektera alla väljares människovärde.

Expo Wiki

Accelerationism

Politisk idéströmning med målet att genom attentat eskalera samhällets inneboende konflikter till den punkt att demokratin kollapsar så att en ny samhällsordning kan byggas i ruinerna.

Få obegränsad tillgång till Expo Lär dig mer

Prenumerera nu