Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Av de 106 miljarder kronor som partiet menar att det kan spara på att begränsa invandringen med 90 procent är instegsjobben ett kostnadsställe där Sverigedemokraterna ansåg sig kunna spara fem miljarder kronor. Fast de siffrorna var fel, eftersom instegsjobben hade blandats ihop med nystartsjobben.

Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesman Johnny Skalin lägger över ansvaret för budgetmissen på riksdagens utredningstjänst, RUT, som medger att de gjort fel.

– Det var ett fel, där det blev ett ganska stort fel. Det stod i fel tabell, säger chefen för RUT, Gunnar Fors till Expressen.

I finansutskottet har partiet presenterat ett förändrat budgetförslag. Partiet satsar 1,5 miljarder mindre än tidigare på försvarspolitiken, satsningarna på utbildningspolitiken och kommunikationspolitiken sänks med en halv miljard vardera nästa år.

Men det är fler fel i det budgetförslag som Sverigedemokraterna presenterade i oktober. Partiet har lämnat in handskrivna rättelser till riksdagens kammarkansli om utgifter inom sjukvård, ekonomisk trygghet vid ålderdom och socialomsorg som blandats ihop.

Sverigedemokraterna har inte gått ut med budgetändringen offentligt, Skalin menar att det är medias ansvar och inte Sverigedemokraternas att lyfta fram vad som händer inom politiken.

Ämnen i artikeln