Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Inrikesministern Claude Guéant har bekräftat att Mohammed Merah har dödats i sin lägenhet. Efter att polisen inte hört någonting från den lägenhet där Merah befann sig i stormade polisen lägenheten. De tog sig in genom dörren och fönstren. Merah hade gömt sig i badrummet och hoppade plötsligt fram och sköt vilt. Tillslut hoppade Merah fortfarande skjutandes ut genom ett fönster. Polisen sköt tillbaka. Han påträffades död på marken.

Lägenheten som Mohammed Merah befann sig i stormades av polis klockan tre på natten till onsdag. Fram tills torsdags förmiddagen hade Merah förskansat sig i lägenheten tungt beväpnad. Från att först ha uppgett att han skulle överlämna sig till polisen, sa han att han skulle kämpa till döden. Frankrikes inrikesminister Claude Guéant uppger till franska medier att polisen inte haft kontakt med Merah sedan onsdags kvällen. Innan kontakten avbröts hade polisen stadig kontakt med honom. Han ska ha sagt att han tillhör terrornätverket Al Qaida och att han tränats i Afghanistan och Pakistan. Han har även erkänt att han begått de fyra morden vid den judiska skolan och de tre militärerna. Merah uppvisar ingen ånger över vad han gjort sig skyldig till. Han ska ha planerat att begå fler mord på onsdagen. På onsdagskvällen bröts kontakten och det fanns misstankar om att Merah hade begått självmord.

Under natten har flera explosioner hörts. Enligt franska myndigheter har syftet med sprängningarna varit att hålla Merah vaken.

På onsdagen hittade polisen den skoter som den misstänkta gärningsmannen ska ha använt sig av vid samtliga mord. Polisen har även hittat sprängämnen i bilen som tillhört hans bror.

Det som slutligen ledde polisen till Merahs lägenhet, var IP-adressen på den dator som användes för att via mejl kontakta ett av hans offer.

Under onsdagen deltog president Nicolas Sarkozy på en begravningsceremoni i Toulouse för de dödade soldaterna. Samtidigt hölls i Jerusalem begravningen av de som dödades på den judiska skolan.