Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var strax före midnatt som två homosexuella par, två män och två kvinnor, överfölls i en av gångarna i anslutning till tunnelbanestationen Slussen.
Enligt uppgifter till Svenska dagbladet ska ungdomsgänget träffat på sina offer på ett tunnelbanetåg och där börjat trakassera de fyra som försökte ignorera gänget.
När de båda paren klev av vid Slussen, ska gänget ha följt efter.

- Vad vi vet ska ungdomarna oprovocerat gett sig på de fyra och börjat misshandla dem, säger Lena Bakki, stationsbefäl på Södermalmspolisen till Svenska dagbladet som också skriver att en av de misstänkta har gjort vissa medgivanden.

De åtta gripna för misshandeln släpptes på lördagsmorgonen efter inledande förhör och de misstänks nu för grov misshandel alternativt misshandel. Enligt vittnen på platsen ska gänget bestått av tio till femton personer.
Enligt Aftonbladet ska det finnas högerextrema kopplingar till åtminstone ett par av de gripna.

Enligt vakthavande befälet vid Södermalmspolisen har ärendet skickats över till ungdomsroteln som förväntas ta tag i den fortsatta utredningen under tisdagen. De åtta misstänkta är i åldrarna 15 till 18 år. Tre av dem är unga kvinnor, 15 till 16 år.