Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På Svedalas distriktsårsmöte ersattes Tom Thörnqvist av Hasse Bengtsson som ordförande.

Efter ordförandeskiftet i Svedala, protesterade Tom Thörnqvist som hävdade att valet inte gått rätt till. Valet av ordförande avgjordes med en röst, men Thörnqvist menar att två stycken personer inte var röstberättigade på mötet. Då de inte ska varit registrerade medlemmar när listan över röstberättigade skrevs ut.

Blir omval
Björn Söder i partistyrelsen ger Tom Thörnqvist rätt och utlyser ett nytt distriktsårsmöte. När det blir är upp till distriktet, säger sverigedemokraternas pressekreterare Erik Myrin.

- Björn Söder har bekräftat att personer blev registrerade på fel datum. De kommer få hålla ett nytt årsmöte, säger Erik Myrin till Expo.

Han tillägger att det står i Sverigedemokraternas stadgar att man måste ha registrerat sig innan den 7 januari, för att få delta i omröstningen och att det kan vara lätt att missa en sådan sak, menar han.

För Sverigedemokraternas vice ordförande i Svedala, Sven Beckman kommer uppgifterna om att det ska bli omval som en överraskning

- Jag får uppgifterna nu genom dig, jag tycker det låter märkligt. Bor de på orten så hör de hit, och de bodde här innan den 7 januari. Vi får se partiets motivering, anser vi att den inte stämmer så kommer vi opponera oss, säger Sven Beckman.

Expo har sökt Tom Thörnqvist och Hasse Bengtsson för en kommentar.