Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Babak-Avner Hejazi och som även kallar sig Avner Yonathan ben Yisrael. Organisationen som säger sig "bygga och betrygga den moderna zionismen" beskriver sig som en oberoende NGO. Hejazi har uttryckt stöd för Sverigedemokraterna. Både SJD och Hejazi personligen har spridit antimuslimska budskap. SJD beskriver på Facebook "muslimer i Gaza" som barbariska. Hejazi har på Facebook skrivit kommentarer som:

"låt oss rikta våra gevär mot alla islamiska palestinska muslimer och få det gjort.", skrev han den 20 juni.

"Låt oss omvandla Operation Protective Edge (israels beteckning på den militära operationen i Gaza i somras, red.anm) till operation jämna Gaza med marken! (...) Låt oss ge IDF tillgång till våra fyrverkerier från Dimona!", skrevs han den 8 juli.

IDF är Israels armé och Dimona är en israelisk stad som framför allt är känd för och förknippas med landets kärnforskningsanläggningar, som ligger nära staden och som bedöms vara kopplad till landets kärnvapensarsenal..

17 juli manade Hejazi i en kommentar på facebook åter till användande av kärnvapen:

"Vi har stora tillgångar i Dimona som vi behöver testa på råttorna i Gaza"

Den judiska församlingen i Stockholm så väl som Judiska Centralrådet har tagit avstånd från Svensk-judisk dialog och Hejazi.

Lena Posner-Körösi, ordförande för Judiska Centralrådet i Sverige, förklarar att Hejazi vände sig till judiska församlingen för att konvertera för flera år sedan men att han nekats och är portad från församlingen och anses vara en säkerhetsrisk. Han ska också ha försökt vända sig judiska församlingar i andra europeiska länder för att konvertera.

– Det är oroväckande med någon som utger sig för att vara någon han inte är. Judiska församlingen har inget med honom att göra. Han lever på lögner och att bedra, säger hon till Expo Idag.

Posner-Körösi beskriver Hejazis hat mot muslimer som förfärligt.

Även den Israeliska ambassaden i Stockholm har tagit avstånd från Hejazi efter att han på Sverigedemokraternas valvaka viftat med den israeliska flaggan.

Fotnot: Samtliga av Babak-Avner Hejazis citat är översatta från engelska.

Ämnen i artikeln