Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Den unge sverigedemokraten David von Arnold Antoni larmade polisen den 10 september. Han påstod att två män attackerat honom och tvingat sig in i hans hem. Där blev han misshandlad och fick ett hakkors inristat i pannan.

Men enligt uppgifter till Sydsvenskan tyder mycket på att hans historia är påhittad. Tidningen berättar att det i rättsläkarintyget står att det finns "starka skäl beträffande läge och utseende talar för att skadan är självförvållad".
– Där är vissa tvivel på sanningshalten i det han säger. Rättsläkaren har gjort en bedömning av skadorna och jämfört det med den berättelse han själv har uppgett. Det finns tvivel på skadornas uppkomst, säger Magnus Andersson, chef för kriminalroteln vid Malmöpolisen till Radio Malmöhus.

"Sanslös anklagelse"

Nu har det upprättats en anmälan om falsklarm mot David von Arnold, som trots rättsläkarintyget står fast vid sin version av vad som hänt.
– Jag finner det väldigt intressant att man väljer att meddela det här intyget precis innan valet, säger han i Sydsvenskan.

Han får stöd av Sverigedemokraternas riksdagskandidat Kent Ekeroth. På sin blogg menar han att uppgifterna från läkarintyget är en "sanslös anklagelse":
"Ledsen, men det luktar smutskastningskampanj lång väg och det är isåfall det grövsta jag sett eller hört om i detta land", skriver han.

Protester mot vänsterextremt våld

Attacken mot David von Arnold Antoni har fått uppmärksamhet i media och Sverigedemokraterna har vid flera tillfällen under valrörelsens sista vecka återkommit till vad Sverigedemokraterna kallat "det värsta övergreppet i partiets historia".

Jimmie Åkesson förklarade efter den påstådda attacken:
- Detta dåd kommer inte passera obemärkt. Sverigedemokraterna kommer kämpa för upprättelse för David och andra offer för det vänsterextrema våldet.

Sedan dess har Sverigedemokraterna i ett öppet brev till de andra partiledarna uppmanat till att åtgärder mot det vänsterextrema våldet.

Ämnen i artikeln