Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I det här numret av Expo granskar vi friskoleentreprenörerna Hans och Barbara Bergström som genom sin stiftelse The Hans and Barbara Bergstrom Foundation stöttat flera medieprojekt som sprider högerextrema konspirationsteorier och i ett fall även förintelseförnekelse och ren nazistisk propaganda.

Vi berättar också om hur Elon Musk gått från att vara en progressiv affärsman med samarbetssvårigheter till att bli en superspridare av rasism och hat. Vi har även låtit nöjeshistorikern och Snedtänkt-profilen Kalle Lind dyka ner i en rad högerextrema dystopier för att ta reda på vilken framtid högerextrema propagandaförfattare målar upp.

Dessutom har vi rest till Mallorca där en i dag kristen minoritet – Xuetes – fortfarande lever med erfarenheter av den antisemitism som institutionaliserades under den spanska inkvisitionen.

Vi har besökt Frankrike där allt fler stora medier står under högerextremt inflytnade. Och vi analyserar SD:s första år som biträdande regeringsparti åt Tidöregeringen.

Det och mycket mer kan du läsa om i Expo #3 2023. Mer om numet här

Tidningen finns att köpa i butik från och med den 26 september. Teckna en prenumeration för att få digital tillgång till numret genom vår app och e-tidning. Där hittar du dessutom samtliga tidskriftsnummer, från starten 1995 fram till i dag.

Ämnen i artikeln