Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

På onsdagseftermiddagen beslutade Malmö tingsrätt att häkta två av de personer som suttit anhållna efter våldsdådet i Malmö natten till söndagen. Åklagaren hade begärt att samtliga tre skulle häktas på sannolika skäl misstänkta för mordförsök i tre fall. Vilket är den högre misstankegraden.

24-åringen häktades också misstänkt för mordförsöken. 27-åringen häktades misstänkt för delaktighet i mordförsök. 20-åringen försattes på fri fot då tingsrätten menade att bevisningen mot honom inte höll. Misstankarna mot honom kvarstår dock. Samtliga misstänkta förnekar brott, rapporterar Aftonbladet.

Omständigheterna kring våldsamheterna i Malmö är enligt polisen oklara. Klart är våldsdåden inträffade efter en manifestation mot mäns våld mot kvinnor. Det står också klart och att en grupp spred nazistisk propaganda för Svenskarnas parti i området. Samtliga som gripits befann sig i den nazistiska grupperingen. 27-åringen och 20-åringen har även tidigare deltagit i aktiviteter för Svenskarnas parti.

En man som misshandlades fick allvarliga skallskador. Tillståndet för mannen beskrivs som allvarligt, men stabilt. En annan man fick sin lunga punkterad av ett knivhugg och har opererats.

Ämnen i artikeln