Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Det var på fredagen som Raskopp blev utesluten ur Sverigedemokraterna. Han har tidigare riktat kritik mot partiet och då främst mot distriktsordförande Marie Edenhager. Raskopp menar att man inte får ha kritik inom de egna leden och att uteslutningsbeskedet var väntat.

– De har hotat med det i flera månader att jag blir utesluten om jag inte håller käften och inrättar mig i ledet. Men det har jag sagt att jag inte tänker göra, säger Ove Raskopp till Expo.se.

Mari Edenhager menar att Ove Raskopp har fört partiskadlig verksamhet då han har kritiserat partiet på sin blogg. Edenhager anser att bloggen är en förtalssida med lögner och trakasserier, bland annat riktat mot henne själv. Hon har inget förtroende för Raskopp längre, skriver Sveriges Radio.

Ove Raskopp säger att Sverigedemokraterna var det enda partiet som vågade prata om de problem som finns i Sverige och att det var därför han anslöt sig. Men att situationen nu är en annan.

- Med tiden såg jag också att det fanns andra saker som jag inte kunde ställa upp på. Jag tycker inte det här hatet som är mot andra människor hör hemma i vårt land. Jag upplever inte Sverige som ett hatiskt land, säger Raskopp.

Raskopp tror inte på den utveckling som sker inom Sverigedemokraterna och anser att partiet sluter sig vid ett vi- och dem-tänkande som är problematiskt.

- Jag har väl mer eller mindre upptäckt att de glider längre in i det här sekteristiska tänkandet, säger han.

Raskopp kommer sitta kvar som politisk vilde i kommunfullmäktige i Falun.

Expo har försökt nå distriktsordförande Mari Edenhager utan resultat.

Ämnen i artikeln