Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

I lördags närmade sig två män på en motorcykel en synagoga i östra Paris. En av männen riktade ett pistolliknande föremål och den andra mannen ett vapen som såg ut som en AK47 mot poliser vid synagogan. Männen ska ha ropat "bom, bom" innan de lämnade platsen, rapporterar JTA, vars källa är den franska organisationen Le Bureau de Vigilance Contre l'Antisémitisme, BNVCA. Organisationen kartlägger antisemitism och fientlighet mot Israel. Det är oklart vad motiven var till hoten och vilka gärningsmännen är, men händelsen påminner om terrordådet för mindre än en månad sedan mot det judiska museet i Paris, där fyra personer sköts ihjäl. Den misstänkta gärningsmannen har kopplats till islamistisk extremism och har tidigare stridit i Syrien.

JTA, som hänvisar till BNVCA, rapporterar om flera antisemitiska dåd i området kring Paris den senaste tiden. I helgen ska tillexempel en judiska man och en kvinna av antisemitiska skäl ha angripits av tre passagerare på en tunnelbana. Bara en timme tidigare ska en 14-årig judisk flicka ha attackerats i tunnelbanan när hon var på väg till skolan. Hon rapporteras ha knuffats runt och en av angriparna riktade antisemitiska förolämpningar mot henne. Och I förorten Garges Les Gonsesses, norr om Paris ska en kniv och andra föremål. i helgen, kastats från en lägenhet in på en synagogas gårdsplan.

2012 skakades Frankrike av terroristen Mohammed Merah som sköt ihjäl tre soldater och senare mördade tre barn och en lärare på en judisk skola i Toulouse.