Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Nordisk.nu lanserades 2007 och blev snabbt en succé bland "nationella" i Sverige. Forumet har i dag närmare 20 000 medlemmar – och har blivit en mötesplats för svenska nazister. Men på forumet kan man också finna flera Sverigedemokrater. Ämnena som diskuteras har ofta en rasistisk prägel. Många trådar rör vad som händer inom den svenska vit makt-miljön.

Forumet beskrivs som en portal "med nordisk identitet, kultur och tradition som tema". Bakom forumet står organisationen Nordiska förbundet som grundades 2004 av personer med bakgrund i Nationaldemokraterna och den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen.

Bland de 21 SD-kandidater som Expo har identifierat som medlemmar på forumet har 11 varit aktiva. De andra hade när undersökningen sammanställdes ett registrerat konto på forumet.

Anders Dalsbro

linje_nordisk_nu.jpg

Exempel på inlägg från Sverigedemokrater på forumet Nordisk.nu.

Om att nazister borde rösta på SD:
"Synd att de 'nationella' inte inser vilken chans SD har att komma in riksdagen med råge och VERKLIGEN påverka en kursändring."

Om koranen, islam och muslimer:
"ett tips! Bränn en koran å be en kompis att filma det och lägg ut på youtube :yes: alteernativt sälja filmen på torget"

"Islam är en våldsam pedofilsekt, om man följer Koranens budskap. Islam är oförenligt med Europas kultur"

"Jag har fått höra att det är en stor skillnad på kristna irakier och muslimska irakier. De kristna kan vara hygieniska till skillnad från de muslimska landsmännen."

Om Sverigedemokraterna:
"SD har fortfarande etnonationalism i sitt partiprogram. Att det inte talas så mycket om det är en annan sak. När SD talar om att invandrare ska bli svenskar menar de såklart på det kulturella planet, då de inte kan bli etniska svenskar".

Om Förintelsen och antisemitism:
"Jag har en teori som gå ut på att hela miljöhysterin är en hoax a lá "förintelsen" som endast är till för att ge politikerna mer makt över folket"

"Tror du på "förintelsen"?
Absolut inte"

"Vad är det för skillnad på en jude och en pizza? Pizzan skriker inte när du slänger den i ugnen!

Vad är det för likhet mellan en jude och ett däck? Båda skriker när du gasar!"

Rasism:
"Vad är det för skillnad på en neger och ett däck? Däcket sjunger inte om du sätter det i kedjor!"

"Vad gör du om tv'n börjar sväva framför dig mitt i natten?
Du säger åt neger jäveln att släppa tv'n!"