Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Cirka 70 personer samlades under söndagen i den fullbokade hörsalen på Kockums fritid i Malmö. Under tre timmar fick åhörarna en snabblektion om den så kallade islamiseringen.

Budskapet från de inbjudna talarna var tydligt. Islam är på väg att ta över Europa genom höga födelsetal och invandring. Om inget görs kommer snart den västerländska civilisationen vara förlorad och alla icke-muslimer betraktas som andra klassens medborgare.

- Detta är ett försök att starta en debatt om ett ämne som inte diskuteras i Sverige, förklarade Kent Ekeroth, Sverigedemokraternas internationelle sekreterare.

Han är en av initiativtagarna till konferensen. Inom snar framtid kommer partiet att arrangera ännu en träff i Stockholmsområdet.

Enligt Kent Ekeroth finns det bara ett sätt sätta stopp för islamiseringen. Begränsa invandringen och en assimileringspolitik.
– Alla kulturer är inte lika mycket värda, förklarar han.

Vill förbjuda burkan

De tre inbjudna talarna var inne på samma linje.
Islamkritikern Mrutyuanjai Mishra radade upp exempel på vad han anser vara en anpassning till muslimers villkor. Mishra som har sina rötter i Indien bor i dag i Danmark och bloggar för tidningen Jyllandsposten. Han har ställt sig bakom den danska politikern Naser Kaders förslag om att förbjuda Burkan.
– De försvarar rätten att bära burkan. Jag försvarar rätten att slippa burkan, förklarade han under sitt tal.Den jordanska journalisten Ghada Hanna talade om den kristna minoriteten kopternas situation i Egypten. Kopternas utsatthet är väldokumenterad. Under de senaste dagarna har exempelvis en Facebookgrupp med både kopter och muslimer uppmanat till en landsomfattande strejk för att
pressa den egyptiska regimen att klubba genom ett lagförslag som ska ge kopter rätten att bygga gudstänstlokaler, rapporterar den assyriska nyhetsbyrån AINA.

Trots att även muslimer slåss för kopternas rättigheter är den kristna minoritetens utsatthet
enligt Ghada Hanna ett exempel på vad som kan hända den dagen muslimerna tar över.

Hon vill inte tala om muslimer. Det är religionen det är fel på menar hon, men hon konstaterar ändå att alla muslimer är att betrakta som extremister.

"Om 40 år är det försent"

Slutligen redogjorde den brittiske ingenjören och antiislamske aktivisten Alan Lake för hur den så kallade Counter-jihadrörelsen bör organiseras.

Han förslår bland annat att man ska göra som i England där antimuslimska organisationer har byggt allianser med fotbollssupporters för att hitta folk som kan gå ut på gatorna. Enligt Lake är det bråttom.
– Om 40 är det försent, hävdade han under sitt tal.
Då kommer nämligen muslimerna vara i majortitet.

Utanför Kockums fritid samlades ungefär 20 demonstranter som för dagen klätt ut sig till clowner.
– Sverigedemokraterna är Sveriges största pajasprti, förklarade en av de ansiktsmålade demonstranter.

Ämnen i artikeln