Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Möller satt förra mandatperioden för Moderaterna som socialnämndens ordförande. Han fick dock lämna sitt uppdrag efter en skandal. Men genom att Möller fick sitt namn skrivet på tre av Sverigedemokraternas valsedlar vid förra årets val lyckades han få ett mandat i kommunfullmäktige. Trots att han fick sin plats via SD:s valsedlar sympatiserade han dock fortfarande med moderaterna.

Nu har Möller meddelat att han den 17 januari nästa år kommer att lämna sitt uppdrag. Vad som ligger bakom beslutet är inte klart. Under hela perioden som Möller varit politisk vilde i fullmäktige har han samtidigt suttit i Moderaternas lokala styrelse och det gör han än i dag.

Vem som ska ta över efter Stefan Möller är i dagsläget oklart.
-Vi har fått in många handskrivna valsedlar, som blivit registrerade. Många med samma röstantal, så en eventuell lottning kan bli aktuell, säger Marie Fender från Länsstyrelsen till Expo.se.

Först när en begäran om en ny sammanräkning kommer in, kommer länsstyrelsen titta på det.

- Det finns folk som står på tur, men vad som händer till nästa år kan vi inte vara säkra på. Folk kan flytta och så vidare. säger Marie Fender.

Sverigedemokraterna fick två mandat i senaste valet. Men även det andra mandat innehas av en person som fick sitt namn inskrivet på partiets valsedel, och som valt att inte företräda Sverigedemokraterna.

Ämnen i artikeln