Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Wilders lanserar antimuslimsk hemsida
Hope Not Hate. Geert Wilders, partiledare för det holländska frihetspartiet har lanserat en antimuslimsk hemsida. På sajten ska det erbjudas råd om hur man kan gå tillväga för att driva en rättslig process för att stoppa moskébyggen. Wilders har tidigare sagt att moskén är en "hatisk symbol" och att han vill förbjuda byggandet av moskéer.

UEFA varnar Lazio efter rasistskandal
JTA: Det europeiska fotbollsförbundet kommer att låta det italienska fotbollslaget Lazio spela nästa europacupmatch mot det engelska laget Tottenham Hotspur inför sina fans. Beslutet har fattats efter att Lazio-supportrar skrikit antisemitiska slagord mot Tottenham. UEFA har dock meddelat att minsta tecken på rasism på läktarna vid nästa match kommer innebära att Lazio stängs av från en runda i europacupen.

Judisk gravplats i Tunisien skändad.
JTA: En judisk gravplats i Tunisien har vandaliserats. Över 68 gravstenar har förstörts i staden Sousse. Det finns olika uppgifter om när gravplatsen utsattes för skadegörelse. Uppgifter på Facebook tyder på att det skedde den 23 januari. Tunisiska myndigheter har kraftigt tagit avstånd från händelsen.