Islamofobi som begrepp ifrågasätts, heliga symboler skändas och hånas av såväl SD-kopplade aktivister som politiker i Sveriges riksdag och repressionen ökar som en följd av att svenskt säkerhetsläge försämrats. Samtidigt kallar det liberala ankaret i Tidösamarbetet relativiserande av rasism från egna partiföreträdare för knasigheter och kristdemokraternas Ebba Bush kände i veckan att det var påkallat att prata direkt till svenska muslimer.   

 

Vad blir konsekvenserna när vissas upprördhet får symbolisera vår vidsträckta yttrandefrihet medan andras beskrivs som hotande, irrationella och inskränkta. Hur är det att vara svensk muslim i dag när moskéer får ta emot anonyma hot samtidigt som språket, själva orden vi har för att prata om utsattheten, ifrågasätts?   

 

Programledare är Anna Fröjd och gäster i studion är Julia Agha, vd på mediehuset Alkompis och Anders Dalsbro, reporter på Expo.   

 

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

 

Gillar du Studio Expo?
Hjälp oss att fortsätta granska extremhögern och få fler att lyssna på vår podd – utan betalväggar. Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare