Sannfinländare tillbaka i politiken | Expo.se

Sannfinländare tillbaka i politiken

Publicerad 2011-09-30 09:35

Jussi Halla-aho tvingades av partiledare Timo Sioni ta en paus från det politiska arbete. Nu är han tillbaka i politiken. Foto: PFP

Sannfinländarnas riksdagsledamot Jussi Halla-aho är tillbaka i politiken efter att han uppmanats att ta två veckors timeout. Uppmaningen kom efter att Halla-aho gjort ett uttalande på sin facebooksida som partiledningen vände sig emot.

Partiledaren Timo Sioni sa, i samband med att partiet uppmanade Jussi Halla-aho att ta en timeout från politiken, att uppehållet skulle visa om han var beredd att ändra sig.

Partiets gruppledare Pirkko Ruohonen-Lerner menar att Halla-ahos timeout har inneburit att han inte har deltagit i riksdagsgruppens möten. Riksdagsgruppen har haft annat att diskutera och det har inte funnits behov att gräva i Halla-aho ärendet på nytt, skriver den finska tidningen Hufvudstadsbladet.

Halla-aho sade tidigare i veckan att hans avstängning inte har påverkat hans praktiska arbete.

Partiledaren Timo Soini tappade förtroendet för Halla-aho efter att Halla-aho hade publicerat en kommentar på sin facebook. Där stod det bland annat att Grekland borde inrätta en militärjunta för att bukt på kravallerna och att demokrati inte kan lösa Greklands ekonomiska kris.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons