Hahne avgår efter munskyddsaffären | Expo.se

Hahne avgår efter munskyddsaffären

Publicerad 2020-03-23 13:52

William Hahne avgår som vice partiledare för Alternativ för Sverige. Arkivbild.

William Hahne avgår som vice partiledare för högerextrema Alternativ för Sverige. Hahne fick hård kritik när det blev känt att han startat ett företag som sålde dyra munskydd under den pågående coronakrisen.

Hahnes avgång från partistyrelsen och posten som vice partiledare för högerextrema Alternativ för Sverige meddelades på måndagsförmiddagen.

”Nu riktas tyvärr fokus från Sveriges ödesfrågor till min privata affärsverksamhet, vilket är ogynnsamt för både partiet och Sverige, och alltså är vad som föranleder min avgång.” skriver Hahne i sina sociala medier.

Skapade osämja

Förra veckan blev det känt att AFS-toppen startat företaget Skyddsmask.com som sålde munskydd för 249 kronor stycket. Maskerna påstods vara av den standard som rekommenderas för sjukvårdspersonal som arbetar med coronasmittade. Liknande masker går att köpa i nätbutiker för cirka 20 kronor.

En genomgång av Expo visade hur Hahne fick kritik från olika delar av extremhögern, från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen till nyfascistiska Nordisk alternativhöger.

Fick donation

När kritiken hade tagit fart meddelade Alternativ för Sveriges partiledning att man hade fått en donation av ett parti munskydd som man skulle skänka bort till äldreboenden.

”Jag väljer att göra det som jag bedömer är bäst för Alternativ för Sverige i detta läge och det är att avgå från partistyrelsen. Samtidigt som jag förstår att partiet inte gynnas av att sammanblandas med mitt privata företag, vidmakthåller jag att ingen hade fått det bättre i ett scenario där jag inte hade importerat dessa bristvaror till Sverige – tvärtom. Det är grundläggande nationalekonomi.” skriver William Hahne på Facebook.

 

 


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons