Nordfronts utgivare hade kniv i bilen - åtalas | Expo.se

Nordfronts utgivare hade kniv i bilen - åtalas

Publicerad 2020-04-03 11:06

Nordfronts ansvarige utgivare åtalas.

Nordfronts ansvarige utgivare åtalas.

Marcus Hansson, ansvarig utgivare för Nordfront som är nazistiska NMR:s hemsida, stoppades av polisen och i bilen hittades en kniv och hakkorsflagga. Han åtalas för brott mot knivlagen.

Det var den 20 april förra året som Marcus Hansson stoppades av en polispatrull nära Ribban i Malmö. Poliserna hade fattat misstankar om bilen eftersom det var sent på natten, och Hansson hade kört in på en återvändsgränd där det endast fanns en byggarbetsplats.

När poliserna frågade vad han gjorde där svarade Marcus Hansson att han hade svårt att sova och skulle ut på en löptur. Klockan var 01.30 på natten och han var klädd i svarta kläder och kängor.

Poliserna sökte igenom fordonet och hittade en kniv under förarstolen. Poliserna hittade dessutom en flagga med hakkors på.

Den 20 april är Adolf Hitlers födelsedag och NMR har flera gånger hissat hakkorsflaggor på offentliga platser just på det datumet runt om i landet. I polisens förundersökning finns det dock ingenting som antyder att Marcus Hansson hade några sådana planer.

Förnekar brott

Marcus Hansson åtalas för brott mot knivlagen. Han har inte velat kommentera polisens fynd och förnekar brott.

Hansson tog över posten som ansvarig utgivare för Nordiska motståndsrörelsens sajt Nordfront efter den förre utgivaren Markus Larsson. 

Denne blev en i raden av Nordfrontutgivare som dömts för brott när han fälldes för att ha publicerat terroristen Brenton Tarrants film från attacken på Nya Zeeland. Markus Larsson har numera gått över till utbrytargruppen Nordisk Styrka.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons