SD-politiker åtalas för våld i nära relation | Expo.se

SD-politiker åtalas för våld i nära relation

Publicerad 2020-11-24 14:54

Genrebild

En av Sverigedemokraternas kommunpolitiker i Jönköpings län åtalas för misshandel och för att ha hotat flera personer till livet. Sverigedemokraternas andre vice ordförande i kommunen säger att han kommer att undersöka händelsen och att mannen inte kommer kunna företräda partiet om han döms.

Den misstänkta mannen är i 60-års åldern och är ersättare för Sverigedemokraterna i en kommun i Jönköpings län. Han åtalas för att slagit en kvinna i nära relation till den åtalade med knuten näve i ansiktet. Han misstänks även för att vid ett annat tillfälle ha hotat samma kvinna och ytterligare två personer till döden. Vid det tillfället misstänks han också för att ha misshandlat ytterligare en man.

 

Andre vice ordföranden för Sverigedemokraterna i den kommun som mannen är aktiv i uppger till Expo att han inte känner till åtalet. Han säger vidare att det inte är möjligt att företräda Sverigedemokraterna om han döms för brott.

 

- Han är inte speciellt aktiv och har inte varit på några möten åtminstone under de senaste året. Det är ju inte alls roligt det du berättar för mig. Han sitter som ersättare i kommunfullmäktige och har i alla fall inte kallats i år. Döms han för det här ska han absolut inte vara med överhuvudtaget. Jag kommer att undersöka det här.

 

Den misstänkta mannen förnekar brott.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons