Regeringen vill förbjuda förintelseförnekande | Expo.se

Regeringen vill förbjuda förintelseförnekande

Publicerad 2021-04-14 15:36

Regeringen vill att det ska bli förbjudet att förneka vad som skedde i förintelseläger som Auschwitz.

Regeringen vill göra det olagligt att förneka Förintelsen. Det beskedet lämnade justitieminister Morgan Johansson på onsdagen, rapporter Sveriges Radio.

Det kan bli straffbart att förneka Förintelsen, det beskedet lämnade Morgan Johannson i dag. Frågan ska utredas av en parlamentarisk kommitté.

”Förintelsen är världshistoriens största brott mot mänskligheten, och det får inte glömmas. De som försöker få världen att glömma och blanda bort korten, de måste stå till svars för det”, säger Morgan Johansson, rapporterar Sverige Radio.

Morgan Johansson anger tre skäl till varför frågan om förbud väcks nu. Högerextremismen har växt och utgör ett större hot, falsk propaganda sprids på sociala medier och för det tredje så är det endast ett fåtal kvar i livet av de som kan vittna om Förintelsen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons