Expo är Sveriges bästa tidskrift | Expo.se

Expo är Sveriges bästa tidskrift

Publicerad 2023-10-26 11:08

Expo vinner Årets Tidskrift i kategorin populärpress på Tidskriftsgalan i Stockholm.

Expo vinner Årets Tidskrift i kategorin populärpress på Tidskriftsgalan i Stockholm.

Expo är Årets Tidskrift Populärpress. Det stod klart när branschorganisationen Sveriges tidskrifter på onsdagskvällen delade ut priser till Tidskriftssverige på Cirkus i Stockholm.

”Med mod och integritet gräver de i några av vår tids största frågor. En kombination av aktuella poddar, en digital kunskapsbas och ett skarpt magasin har långsiktigt byggt ett mediehus som trots små resurser får stort genomslag.”

Så motiverade Sveriges Tidskrifters jury att Expo är vinnare av det prestigefyllda priset Årets Tidskrift Populärpress. Priset delades ut av föreningen Sveriges tidskrifter på Tidskriftsgalan i Stockholm under gårdagskvällen.

– Jag är så glad och stolt över att Expo med begränsade resurser lyckas vara en så viktig medieaktör, till och med ett mediehus enligt juryn. Ett sådant här pris får en att orka lägga in ytterligare en växel, säger Expos chefredaktör Anna Fröjd efter att hon mottagit priset.

De andra nominerade i kategorin var Femina, Gastronaut och Kvartal. Vinnare i andra kategorier presenteras på Sveriges tidskrifters hemsida.

Expo har vunnit priset Årets Tidskrift Populärpress en gång tidigare, 2010.

2012 nominerades även Expos hemsida till Årets tidskrift i kategorin digitala medier, 2015 nominerades tidskriften för Årets omgörning och 2018 nominerades hemsidan igen i kategorin Årets digitala tidskrift populärpress.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons