I fokus
Efter att Anders Behring Breiviks flitigt använt sig av begreppet "kulturmarxist" har det fått fotfäste i den svenska extremhögern.

SD i halvtid
Halva mandatperioden har avverkats. För Sverigedemokraterna har det varit en omtumlande period med nya utmaningar. Expo har tittat närmare på hur partiet utvecklats.

Romernas utsatta situation
Internationella organ och nationella regeringar har åtagit sig att förbättra situationen för Europas romer. Men ingen kontrollerar att åtagandena genomförs. Människorättsaktivister oroas över läget.

Det högerextrema hotet
Efter terrordådet i USA mot ett sikhtempel som kostade sex personer livet höjs röster om att landet inte tagit hoten från högerextremister på allvar. Istället har myndigheternas fokus helt varit inriktat på islamistisk terrorism

Reportage: Försoning
Det är snart 17 år sedan kriget i Bosnien tog slut och folkmordet upphörde. Men hur går man vidare när ens granne är ens tidigare fiende?

I Mangs fotspår
Expo har följt Peter Mangs historia från födseln i Älmhult fram till punkten då han beväpnade sig och påbörjade dödsskjutningarna. En vandring mellan platserna där han levde och valde ut sina offer.

Valskrällen
Efter valframgångarna tidigare i år har grekiska Gyllene Gryning gjort ett bestående om än tvivelaktigt avtryck på omvärlden. Expo berättar om partiets rötter.

SD:s utrikespolitik i fokus
Sedan riksdagsinträdet har Sverigedemokraterna blivit aktivare i utrikespolitiken. Samtidigt leder åsikterna i internationella frågor och val av samarbetspartners till slitningar inom partiet.

SD:s kulturpolitik i fokus
Sverigedemokraternas kulturpolitik är inriktad på att bevara och skydda det typiskt svenska. De senaste åren har kulturpolitiken blivit allt viktigare för partiet.

Intervjun
Arbetet för hbt-rättigheter i Ryssland har kraftig försvårats den senaste tiden. Aktivisten Anastasia Smirnova berättar om kampen.

Recensioner
Böcker av Björn Höger, Marcus Priftis, Henrik Bromander, David James Smith med flera recenseras.

Krönika
Tor Billgren om vikten av att kritisera religiöst motiverad homofobi.