I fokus

Bilan Osman skäller på feministerna, Nathalie Söderberg är arg att inte kommunerna inte gör mer för fattiga EU-migranter och Jonathan Leman noterar att när saker och ting går snett så går det alltid att skylla på judarna – som så många gånger förr.

Reportage

Haris Grabovac reste tillbaka till sitt födelseland Bosnien. Läs hans gripande reportage om hur muslimers situation 20 år efter folkmordet i Srebrenica. Fortfarande kämpar många för att spåren och vittneskildringarna inte ska försvinna i glömska.

Historik

Efterkrigstidens viktigaste högerextrema samarbete hade en svensk vid rodret. John Frölander berättar om Europeiska sociala rörelsen. En historia om att försöka återlansera fascismen. Men även en historia om splittring, bråk och dess påverkan på dagens högerextremister.

Då och nu

Det blir allt fler högerextrema nyhetssajter. Idén om att en politisk färgad nyhetsförmedling är viktig är emellertid inte ny. Daniel Poohl visar hur ett digitaliserat medielandskap ökat extremhögerns möjlighet att få inflytande i den offentliga debatten.

Granskning

På Facebookgrupper möts tusentals personer som hetsar mot EU-medborgare som tigger i Sverige. Expo kan visa hur hatet blir allt mer organiserat. Samtidigt ökar våldet mot dem som sitter på gatorna.

Dessutom:

Intervjuer med bland andra historikern Heléne Lööw, författaren Maja Hagerman, regissören Josette Bushell-Mingo. Krönika av Alen Musaefendic. Sverigedemokrater som klär offerkofta, Nina Simones vrede födde ett unikt sound och mycket, mycket mer …