Intervju

Författaren och journalisten Samar Yazbek har sett kriget i Syrien från insidan. Terror, bomber och stängda gränser hänger ihop. Hennes dom mot Europa är hård.

Reportage

Bröderna Koch – världens sjätte och sjunde rikaste personer – finansierar den amerikanska extremhögern. Vilka är de? Och vad vill de?

Historik

Hur kunde en vit religiös grupp utsättas för rasism i ett land för vita och religiösa? Hatet mot mormoner i 1800-talets USA kan lära oss mycket om rasismens inre logik.

Reportage

När novemberpogromens offer skulle hedras i Umeå förra året saknades stadens judiska minoritet. Expo har träffat en judisk förening som berättar om rädslan för att bära kippa.

Åsikt

Camilla Schulz om att extremhögern utnyttjar informationsmöten om nya asylboenden för att sprida hat och fördomar.

Reportage

Under förra året gästades Sverige av flera amerikanska rappare som länge spridit konspirationsteorier och antisemitism. Men varför reagerar ingen på hatet?

Reportage

Soppkök, husockupationer och medborgargarden. CasaPound har förnyat den italienska fascismen och inspirerat likasinnade runt om i Europa.

Krönika

Emelie Draper vill göra upp med den typiska metal-snubben och normaliseringen av nazism i hårdrocksvärlden.

Dessutom:

Så blev extremhögerns berättelse om invandringen mainstream, högerextrem matkultur, blackface, världens sämsta talman, extremhögerns dröm om folkhemmet, nationalismens ekonomiska konflikt, Hynek Pallas om romerna i Tjeckien, Chris Rocks rasistiska skämt, Kayo om uppsättningen En druva i solen och mycket mer…